Dwarsligger Social Media Facebook Pinterest Twitter E-mail

Over dwarsligger®

Dwarsligger® is een compleet boek in een handzaam formaat: net zo klein en licht als een mobiele telefoon en 100% leesbaar. Door zijn compacte formaat en lichte gewicht kan je dwarsligger® altijd en overal lezen. Ideaal voor bijvoorbeeld onderweg, op vakantie en in bed.

Dwarsligger® is een initiatief van Jongbloed – drukker en uitgever van hoogwaardige bijbels – en VBK Uitgevers Groep, marktleider op de algemene boekenmarkt. Op dit van oorsprong Nederlands concept is wereldwijd patent verkregen. Na Nederland verovert de dwarsligger® ook de rest van de wereld. 

Na de succesvolle lancering van de dwarsligger® in september 2009, werd in 2010 Uitgeverij dwarsligger opgericht. Met onze kleine en lichte, echt gebonden boeken, is het nog makkelijker om altijd en overal te lezen. En met ons brede assortiment, van romans tot thrillers, van literaire klassiekers tot non-fictie en kinderboeken, hebben we voor elk wat wils.

Over dwarsligger®

‘Een e-reader gaat er vast komen, maar voorlopig is het ideale boekje voor mij de zogenaamde ‘dwarsligger.’

Simone van der Vlugt in Trouw

'Wat de iPod is voor de muziek is de dwarsligger® voor het lezen. Eindelijk past Oorlog en vrede in de binnenzak van je jasje.'

Herman Koch

‘Geweldig, piepklein en toch een heel boek!
Beter dan de e-books.’

Hanneke Groenteman

‘Coolest book I’ve ever seen.’ 

Tom Rob Smith

‘Ik was direct gegrepen door de bedrieglijke eenvoud van dit briljante idee.’ 

Rick Nieman