Dwarsligger Social Media Facebook Pinterest Twitter E-mail

Stieg Larsson

De journalist Stieg Larsson was hoofdredacteur van het tijdschrift Expo. Hij gold als een van de kenners op het gebied van rechtsextremisme, en als zodanig werd hij vaak geraadpleegd. Larsson overleed in 2004, nog voordat Mannen die vrouwen haten, zijn eerste boek, werd gepubliceerd. De Zweedse kritieken waren overweldigend en het boek werd bekroond met de Glazen Sleutel, de prijs voor de beste Scandinavische misdaadroman. Daarna volgden in deze Millennium-trilogie De vrouw die met vuur speelde (2007) en Gerechtigheid (2008). Na een langzame start werden de Nederlandse vertalingen dankzij mond-tot-mondreclame ook in Nederland en Vlaanderen een daverend succes. Wereldwijd zijn er van de Millennium-trilogie tientallen miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. De boeken werden in meer dan dertig landen vertaald. Alle drie de boeken werden verfilmd.

Volg Stieg Larsson online

http://www.stieglarsson.com

Boeken van Stieg Larsson

  • ISBN 9789049808099
    Gerechtigheid is de razend spannende ontknoping van de Millennium-trilogie van Stieg Larsson. Winnaar van de Glazen Sleutel, voor de beste Scandinavische misdaadroman.
  • ISBN 9789049807726
    De dwarsligger De vrouw die met vuur speelde van Stieg Larsson is het tweede deel van de Millennium-reeks. Bekroond met de Glazen Sleutel, de prijs voor de beste Scandinavische misdaadroman.