Dwarsligger Social Media Facebook Pinterest Twitter E-mail

Onderstroom

In Onderstroom van Arnaldus Indridason ligt in een woning vlak bij het centrum van de stad een jongeman in een plas bloed, maar er zijn geen sporen van inbraak. Omdat Erlendur met vakantie is in de Oostfjorden, neemt zijn collega Elínborg de zaak op zich. In het huis van de jongen wordt onder andere een paarse sjaal aangetroffen die een penetrante geur verspreidt, en een narcotisch middel. Alles wijst erop dat de vermoorde een verkrachter was. Of heeft iemand de spullen met opzet neergelegd? Tijdens het zenuwslopende onderzoek komt Elínborg terecht in een neerwaartse spiraal van geweld en psychologische wreedheid. 


Over Arnaldur Indridason

Arnaldur Indridason is de bekendste auteur van IJsland. Maandenlang stond hij met maar liefst zes titels tegelijk in de IJslandse bestsellerlijsten, terwijl de top-drie daarvan permanent voor hem gereserveerd leek te zijn. Maar ook in het buitenland is zijn werk een ongekend succes.

Indridasons werk wordt in de gehele westerse wereld vertaald en hij ontving tal van prijzen, waaronder tweemaal achtereen de Glazen Sleutel, de prijs voor de beste Scandinavische misdaadroman. In 2002 was dit voor Noorderveenen in 2003 voor Moordkuil.

Onderstroom - Arnaldur Indridason
€ 7,50
ISBN
9789049802417
dwarsligger® nr.
dwarsligger® nr. 257

Onderstroom is een meesterlijke roman over misdaad en justitie, gerechtigheid en straf, die je niet onberoerd laat.

Beschikbaarheid
Niet op voorraad
Publicatiedatum
16 - 7 - 2013

De pers over Onderstroom

'Het is een boek dat erin hakt, terwijl het toch luchtig en vlot gehouden is. Je slaat het met een zucht van genot dicht.'  -
'Hoe schep je sfeer (en verlangen naar de volgende Indridason): de maestro laat het zien.'  -