Dwarsligger Social Media Facebook Pinterest Twitter E-mail

Jenny Colgan

Jenny Colgan verovert je hart! De Engelse bestsellerauteur Jenny Colgan is geboren in Schotland en heeft in Engeland, Nederland, de VS en Frankrijk gewoond. Maar nu woont ze ten noorden van Edinburgh op de regenachtigste plek ter wereld, samen met haar man, drie kinderen en haar hond. Ze brak door in Nederland en Vlaanderen met haar driedelige Café Zon en Zee-serie en verovert met elk nieuw boek en met haar geestige feelgoodstijl weer meer lezersharten. In de zomer van 2019 is haar nieuwe serie De kleine bakkerij van start gegaan; een kersvers verhaal dat als zoete broodjes over de toonbank vliegt. In 2021 startte opnieuw een nieuwe serie: Happy ever after.  Foto: Kajsa Goeransson Wij stelden Jenny Colgan vier vragen over haar boekenreeks Café Zon en Zee: 1. Mure, het eiland in Café Zon & Zee, klinkt als de perfecte vakantiebestemming voor mensen die houden van een prachtige, rustige omgeving. Wat zou jouw perfecte vakantie zijn? “Toen ik met mijn familie in Nederland woonde, vonden we de stranden in Zeeland – ergens bij Vlissingen volgens mij – geweldig. Daar waar er grote stranden zijn zonder al te veel drukte.” 2. Zijn er overeenkomsten tussen jou en Flora, het hoofdpersonage in Café Zon & Zee? “We hebben allebei lange tijd buiten Schotland gewoond, dus daar wilde ik over schrijven. Heel veel jongvolwassenen verhuizen, maar komen dan later weer terug en dat is zo’n geweldige ervaring.” 3. Flora houdt van koken en bakken. Heb je alle recepten zelf uitgeprobeerd voordat je ze in het verhaal verwerkte? Welk recept is je favoriet? “Ik probeer inderdaad alle recepten zelf uit, ik wil natuurlijk niemand vergiftigen! Ik hou van scones met kaas, die zijn heel makkelijk te maken en ruiken echt heerlijk. En natuurlijk zijn er heel veel geweldige kaassoorten om te gebruiken in Nederland.” 4. Als er een verfilming zou komen van Café Zon & Zee, welke acteurs zouden dan Fiona, Charlie en Joël moeten spelen? “O, dit is zo’n moeilijke vraag. Mag ik Mark Ruffalo hebben als Joël? Ze lijken niet echt op elkaar, maar ik vind Mark Ruffalo gewoon altijd leuk. Mijn kinderen zijn nog altijd verbaasd dat de Hulk mijn favoriete superheld is.”

Boeken van Jenny Colgan

  • ISBN 9789049808433
    Reis mee naar het prachtige Schotse eiland Mure in het derde deel van de Café Zon & Zee-serie.
  • ISBN 9789049807771
    'Het eindeloze strand' van Jenny Colgan is een echte feelgoodroman vol humor en het vervolg op 'Café Zon & Zee'. Als je van Jill Mansell en Jojo Moyes houdt is dit een echte aanrader!
  • ISBN 9789049807474
    Café Zon & Zee van Jenny Colgan is een heerlijk vertelde, geestige roman met een flinke dosis romantiek en eilandgevoel. Als je houdt van Jill Mansell of Sarah Jio is dit een boek voor jou.