Dwarsligger Social Media Facebook Pinterest Twitter E-mail

Vakantietips

14 juli 2017

(Bijna) vakantie! Welke dwarsliggers ga jij lezen deze zomer? Hieronder onze leestips.

French - Zondagochtend breekt aan

Nicci French – Zondagochtend breekt aan

London calling! Wandel mee met Frieda Klein langs het spoor van ondergrondse rivieren en volg haar in de zoektocht naar Dean Reeve. Dit zevende deel in de serie is los te lezen, maar je hebt vakantie, dus pak meteen alle delen mee en (her)lees hoe het allemaal zo gekomen is.

Verhoef - Nazomer

Esther Verhoef – Nazomer

De nazomer begint deze zomer al vroeg met het verschijnen van Esther Verhoefs nieuwe roman: Nazomer. Het verhaal speelt zich deels af in de modewereld van Parijs en geeft een boeiend inkijkje in deze bijzondere, ontoegankelijke wereld. En het is uiteraard vol vaart geschreven, zoals we van Verhoef gewend zijn. Nazomer is hét zomerboek van 2017!
Yanagihara - Een klein leven

Hanya Yanagihara – Een klein leven

Stedentrip naar New York? Raak in de ban van Een klein leven, een ongelooflijk prachtig boek over een vriendenclub in New York. Met een van de vrienden gaat het niet goed. Heel heftig om te lezen, maar vooral de kracht van vriendschap en liefde geven je een positief gevoel. Een must read!

Galidi - Talent voor het leven
Rodaan Al Galidi – Hoe ik talent voor het leven kreeg

Blijf je deze zomer in Nederland, lees dan Al Galidi’s roman. Zijn verhaal over een vluchteling die asiel aanvraagt geeft je een ontluisterend en tegelijkertijd grappig beeld over de Nederlandse normen en waarden, gebruiken en gewoontes. En het zet je aan het denken over hoe we met nieuwe Nederlanders omgaan.

Ferrante - De geniale vriendin

Elena Ferrante – De geniale vriendin

Bella Italia, een populaire vakantiebestemming. Dompel je onder in de Italiaanse sferen met De geniale vriendin, een prachtige roman over het vrouwelijk bestaan en over vriendschap en rivaliteit.
Baaijens - Zoektocht naar het paradijs

Arita Baaijens – Zoektocht naar het paradijs

Vakantieparadijs of het paradijs op aarde? Arita Baaijens gaat te paard op zoek naar het legendarische Shambhala, een aards paradijs in een doolhof van gletsjers en ravijnen in het hart van Centraal-Azië.

Bjork - Ik reis alleen

Samuel Bjørk – Ik reis alleen

Ah, Noorwegen: fjorden, bergen, gletsjers, en onvervalste Nordic Noir. Bergschoenen? Check! Fleece jas? Check! Outdoorbroek en wandelstokken? Check, en check! En omdat hij klein en licht is, is er altijd plek voor een dwarsligger. Check!
Cornelisse - De verwarde cavia

Paulien Cornelisse – De verwarde cavia

Geen tijd, zin, geld om op vakantie te gaan? Absoluut onmisbaar, verknocht aan de kantoortuin? Pak De verwarde cavia  erbij en laaf je aan de hilarische kantooravonturen van Caaf, een kortharige cavia. Grappig, ontroerend en zeer treffend geschreven!