Dwarsligger Social Media Facebook Pinterest Twitter E-mail

Stem op WEES ONZICHTBAAR voor de NRC Boekenwedstrijd 2017

8 december 2017

Stem hier op Wees onzichtbaar!

Wees onzichtbaar van Murat Isik is genomineerd voor de NRC boekenwedstrijd. Elk jaar recenseert NRC Handelsblad honderden boeken, uit hun selectie van de 25 belangrijkste boeken van het jaar mag jij nu de winnaar kiezen. Help jij om Wees onzichtbaar te laten winnen?

★★★★ ‘Meeslepend, goed getroffen personages. Een belangrijk boek.’ – NRC Handelsblad

Stemmen kan hier tot dinsdag 19 december.

OVER WEES ONZICHTBAAR

‘Boeiend en meeslepend.’ – NRC Handelsblad

‘Leest als een trein.’ – Het Parool

‘Met soepele pen geschreven.’ – Trouw

‘Aanstekelijk en levendig.’ – De Standaard

‘Prestatie van formaat.’ – de Volkskrant

‘Een monument van een boek.’ – Jeroen Pauw

Wees onzichtbaar vertelt over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en is een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

De Bijlmermeer, begin jaren tachtig. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Het gezin gaat in de flat Fleerde wonen. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich ’s avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig en dan siddert het hele gezin. Metin vreest hem en maakt zich onzichtbaar. Maar langzaam – als de kinderen  ouder worden en de moeder emancipeert – groeit het verzet tegen de vader.

OVER MURAT ISIK

Murat Isik (1977) debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond, die tot op heden tien drukken beleefde. Hij ontving er de Bronzen Uil Publieksprijs mee en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Verloren grond werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks.