Dwarsligger Social Media Facebook Pinterest Twitter E-mail

Nieuwe dwarsliggers november 2018

22 november 2018

Sinterklaas is weer in het land en de feestdagen staan voor de deur. Het perfecte (schoen)cadeau voor de feestdagen is natuurlijk een dwarsligger. Deze week zijn er weer vijf spiksplinternieuwe titels van de persen gerold. Hieronder vertellen we je meer over onze laatste titels. Wil je ze direct bestellen? Klik dan op de titels! 

 

Javier Marías – De verliefden

 

‘Een briljante stijl met een dwarse timing.’ – Het Parool

María Dolz is gefascineerd door het echtpaar dat ze elke ochtend tegenkomt in het café waar ze ontbijt. Dan komen ze van de ene op de andere dag niet meer. Het blijk dat Miguel is overleden nadat hij op straat is neergestoken. Als Luisa maanden later weer opduikt, raken de twee vrouwen bevriend en leert María ook Luisa’s huisvriend Javier kennen, met wie ze een innige relatie opbouwt. Maar na verloop van tijd begint ze zich af te vragen of Javier wel te vertrouwen is.

 

Naomi Novik – Ontworteld

 

‘Een bizar maar uitmuntend geschreven sprookje De grote literaire kracht zit ‘m in Noviks magistrale beschrijvingen van magische sessies.’ – de Volkskrant

Een betoverende fanatsy-roman vol avontuur en samenzweringen. Een volk vertrouwt op een kille tovenaar die hen moet beschermen tegen het gevaarlijke Woud. Maar deze man vraagt een enorme prijs: een jonge vrouw die hem tien jaar dienen – een lot haast net zo verschrikkelijk als in het Woud terechtkomen.

 

Peter Slevin – Michelle Obama. De biografie

 

‘Biograaf Peter Slevin schetst prachtig hoe Michelle Obama van huis uit de waarden meekreeg waarmee ze het ver kon schoppen in het leven.’ – NRC Handelsblad

Het inspirerende verhaal van Michelle Obama – een modern Amerikaans icoon. Michelle Obama is een verfrissende en meeslepende vertelling over een unieke, krachtige vrouw. Kundig, boeiend en met oog voor detail vertelt Peter Slevin het verhaal van Michelle Obama, van haar jeugd in de gesegregeerde South Side van Chicago, tot haar rol als first lady in het Witte Huis.

 

Charles den Text – Cel

 

★★★★ VN Detective- & Thrillergids

Michael Bellicher is getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Tot zijn stomme verbazing wordt hij aangehouden. Op het politiebureau krijgt hij te maken met twee spijkerharde rechercheurs, een bizarre aanklacht, onontkoombaar bewijs en een advocate die hem niet gelooft.

 

Jeroen Windmeijer – Het Pauluslabyrint

 

‘Een stevige thriller met historische dwarsverbanden.’ – De Telegraaf

In Leiden wordt een ondergronds gangenstelsel ontdekt waarin een jongen wordt gevonden. Hij lijkt niet gewond, maar zit toch onder het bloed. Als kort daarop een universitair docente en een hoogleraar verdwijnen, gaat archeoloog Peter de Haan op onderzoek uit.