Dwarsligger Social Media Facebook Pinterest Twitter E-mail

Nieuwe dwarsliggers augustus 2018

23 augustus 2018

Vanaf vandaag zijn er weer acht nieuwe titels verkrijgbaar in dwarsligger. Van bloedstollende thrillers tot klassieke romans en alles daartussen: voor ieder wat wils!

Een meisje wordt ervan verdacht haar vader te hebben vermoord, maar psycholoog Joe O’Loughlin gelooft in haar onschuld en verdiept zich in de zaak. Zijn onderzoek leidt hem naar een wereld van seksueel misbruik, chantage en politieke intriges. Samen met de voormalige politie- inspecteur Vincent Ruiz gaat Joe op zoek naar de dader.

**** ‘Robotham slaagt erin een mooie, ingetogen schrijfstijl te combineren met gruwelijkheden waar de lezer van moet slikken.’ – AD

Neuhaus is Duitslands grootste thrillerauteur. De levenden en de doden is het zevende deel van de reeks over Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein.
Op het moment dat Pia op huwelijksreis wilt gaan, krijgt ze te maken met een zaak met een sluipschutter. Ze kan haar werk lastig loslaten en wilt eerst deze zaak oplossen. En dat is maar goed ook, want de moordenaar stopt niet bij één slachtoffer…


In de familiereünie, een intense roman over identiteit, liefde en vergeving toont Tatiana de Rosnay, de schrijver van Haar naam was Sarah, wederom haar kwaliteiten als uitmuntend verhalenverteller enerzijds en kenner van de menselijke ziel anderzijds.
Paul Malegarde, een beroemd bomenkenner, is getrouwd met de Amerikaanse Lauren en samen hebben ze twee volwassen kinderen, Tilia en Linden. Ze zijn op familieweekend in Parijs en alle vier dragen ze een geheim met zich mee. Doordat de Seine buiten zijn oevers dreigt te treden door aanhoudende regen is het gezin tot elkaar veroordeeld en kunnen hun geheimen niet langer verborgen blijven.


Emily Jane Brontë (1818-1848) is dankzij Woeste Hoogten waarschijnlijk de bekendste van de drie Brontë-zussen, hoewel ze niet degene was die het meest publiceerde. Haar enige roman verscheen in 1847, één jaar voor haar dood, en is een van de eerste gothic romans en een van de grootste klassiekers aller tijden.

‘Woeste Hoogten is een van de mooiste romans over wraak en gedoemde passie uit de Angelsaksische literatuur.’ – Pieter Steinz

Dit verhaal gaat over onzichtbaarheid en de houdbaarheid van liefde, met het landschap van de Faeröer-eilanden als surrealistisch decor. Een boek dat je niet meer loslaat en dat je met zo veel mogelijk mensen wilt delen.

‘Zo liefdevol, zo lyrisch en humoristisch, zo taalgevoelig en coherent. In één woord perfect.’ – Het Financieele Dagblad

Internationale bestsellerauteur Elena Ferrante is een fenomeen: wereldwijd worden miljoenen exemplaren van haar romans verkocht. Haar succes is te danken aan de grote kracht en de verslavende schoonheid waarmee ze schrijft over identiteit, verlangen, familie en vriendschap. Wie vlucht en wie blijft is het derde deel van de Napolitaanse romans. Lila en Elena, de twee meisjes die we voor het eerst ontmoetten in De geniale vriendin, zijn nu volwassen vrouwen met heel verschillende levens. Beide vrouwen vechten tegen wat de wereld van hen verwacht: berusting in het moederschap, onwetendheid en onderwerping. Ze zoeken hun weg in de vrijheden en kansen die de jaren zeventig lijken te bieden. Hoe verschillend hun zoektochten ook zijn, hun levens blijven met elkaar verbonden door een sterke, onbreekbare band.

Roxy is de dochter van de wereldberoemde illusionist Max Nouvelle. Samen met zijn vrouw Lily en hun geadopteerde zoon Luke zet het gezin betoverende shows neer. Maar achter de schermen leiden ze een heel ander leven en zetten ze hun kunsten in voor de meest ingenieuze diefstallen ooit gepleegd. Roxy en Luke voelen een diepe liefde voor elkaar, maar wanneer Luke wordt ingehaald door geheimen uit zijn jeugd, moeten ze alles wat ze liefhebben beschermen met de spectaculairste show van hun leven.

Karen Hart, journalist van The New York Times, strandt door autopech in het stadje Snowflake, Arizona. Ze raakt geïnteresseerd in de plaatselijke miljonair, Gerald Treadway, die zijn fortuin heeft vergaard met een roman en film over de dag waarop hij werd meegenomen door een ufo. Maar Karen is niet de enige die interesse heeft in Treadway…