Dwarsligger Social Media Facebook Pinterest Twitter E-mail

Vier nieuwe dwarsliggers én een bijzondere herdruk

28 februari 2019

Sinds deze week liggen er vier spiksplinternieuwe dwarsliggers in de winkel en  één prachtig mooie nieuwe editie van een eerdere titel.

 

Murat Isik – Verloren grond

Lees het prachtige debuut van de Libris Literatuur Prijs winnaar Murat Isik, nu in exclusieve Boekenweekeditie

De dertienjarige Mehmet groeit op in een dorp dat ooit door de Armenen werd gesticht. Zijn zachtaardige vader Selim is een geliefd verhalenverteller, zijn moeder Asme is een krachtige vrouw die wordt gevreesd vanwege haar scherpe tong. Samen met Mehmets broer Yusuf en zusje Elida vormen ze een hecht gezin. Maar daar komt abrupt verandering in als zijn vader een ongeluk krijgt met tragische gevolgen

 

Marlies Allewijn – Ze was 16

De zestienjarige Janna uit Zeeland moet plotseling gaan werken voor de Duitse militairen die in haar dorp zijn gestationeerd. En dat naast het huishouden en de zorg voor haar labiele moeder. Als ze via haar vrienden betrokken raakt bij het verzet, zit Janna gevangen tussen twee uitersten.

Zeventig jaar later wordt de dan zestienjarige Amsterdamse Ize door haar ouders ‘verbannen’ naar Zeeland, waar haar oma woont. Als ze een foto vindt van een meisje dat erg op haar oma lijkt, vraagt haar oma haar ‘dit hele verhaal met rust te laten’. Maar Izes nieuwsgierigheid is gewekt.

 

Chris Anderson – De TED-methode

Chris Anderson, de man achter het wereldberoemde ideeën-imperium TED, legt in deze dwarsligger uit hoe iedereen een impactvolle en inspirerende presentatie kan geven. De TED-methode legt uit hoe de beste presentaties tot stand komen en geeft je waardevolle tools om zelf het meeste uit je presentaties te halen.

 

Kris Van Steenberge – Woesten

We volgen in Woesten de gebeurtenissen rond de opgroeiende tweeling terwijl de Eerste Wereldoorlog zijn intrede doet. Van Steenberge vertelt het broeierige verhaal achtereenvolgens vanuit Elisabeth, Guillaume, Valentijn en Nameloos. Voor al zijn personages pakt de toekomst anders uit dan verwacht. 

 

Simone van der Vlugt – Lois-trilogie

De spannende Alkmaarse thrillers van Simone van der Vlugt met rechercheur Moordzaken Lois Elzinga in de hoofdrol – Aan niemand vertellen, Morgen ben ik weer thuis en Vraag niet waarom – nu samen in één band.